„Miért éppen geofizika: Ha meg szeretnénk tudni azt, hogy mi van a földfelszín alatt, akkor vagy feltárjuk és megnézzük, vagy pedig geofizikai méréseket végzünk, és az adatokat kiértékeljük. A geofizikai vizsgálatok a földfelszín alatti rétegek fizikai tulajdonságát mérik, lehetőséget adva arra, hogy képet alkossunk arról, amit nem láthatunk vagy nem érhetünk el. A felszíni mérések segítségével jelentősen csökkenthetjük a feltáró fúrások számát.” Serfőző Antal a GEOGOLD Kárpátia ügyvezetője.

A GEOGOLD KÁRPÁTIA Kft. hidrogeológiai, geológiai és környezetvédelmi projektekkel foglalkozik, illetve jelentős tapasztalatokat szerzett a sekély geofizikai kutatások területén.

Társaságunk jól képzett, tapasztalatokkal rendelkező geológusokkal és geofizikusokkal dolgozik. Kiváló kapcsolatot ápolunk az egyetemek geológiai és geofizikai karainak munkatársaival, közülük néhány szakértő rendszeresen részt vesz munkáinkban.

Tevékenységünk a projektek felkutatásától - a kutatási eredmények GIS adatbázison való szerepeltetéséig számos részfeladatra tagolódik. Megrendeléseink széles palettáján szerepelt már ipari és lakossági vízbeszerzési kutatások készítése, sérülékeny vízbázisok diagnosztikai vizsgálata, karsztérzékenységi vizsgálatok végzése, mérnökgeofizikai feladatok ellátása és hulladéklerakók felülvizsgálata.

A geofizikai megrendelések kivitelezésében igyekszünk az elérhető legújabb technológia megoldásokat alkalmazni, és ez az, ami a többi piaci szereplőtől megkülönböztet.

Szolgáltatási területeink:

Szolgáltatásaink előnye:

Gyors és minőségi:
Az eljárás nagyságrendekkel gyorsabb és ugyanakkor ugyanazt a minőséget biztosítja, mint a klasszikus kutatási módszerekPénzügyi előnyök:
A geofizikai kutatás sokkal olcsóbb a feltáró fúrások mélyítésénélKockázat csökkentés
a mélyépítési beruházások tervezése és kivitelezése soránKörnyezetbarát és roncsolás-mentes metódusok:
A geofizikai vizsgálatok nem okoznak környezeti károkat.Bizonyított hatékonyság:
Az egyes geofizikai módszerek alkalmazása 100 éves hagyományokra tekint visszaFenntarthatóság:
A felszín alatti vízáramlás modellezésével és a monitoring hálózat tervezésével meghatározható a kutakból biztonságosan kitermelhető vízmennyiség.

A Magyar Mérnöki Kamara által kiadott tervezői és szakértői jogosultságokkal rendelkezünk vízgazdálkodási, vízföldtani-, kútfúrási és vízbázisvédelmi témakörökben (VZ-TEL, VZ-TER, VZ-VKG, SZKV-1.3., SZVV-3.9.)

Cégünk ISO 9001:2008 (MSZ EN ISO 9001: 2009) és ISO 14001:2004 (MSZ EN ISO 14001:2005) szabványoknak megfelelő minőségirányítási rendszerrel működik.

MEGVALÓSULT TECHNOLÓGIA FEJELSZTÉS A GEOGOLD KÁRPÁTIA KFT-NÉL -GOP-2.1.1-12/B-2013-0021

KAPACITÁSBŐVÍTŐ FEJLESZTÉS A GEOGOLD KÁRPÁTIA KFT-NÉL GINOP-1.2.2-15-2015-01489

GEOELEKTROMOS MŰSZER BESZERZÉSE ÉS INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS A GEOGOLD KÁRPÁTIA KFT.-NÉL GINOP-1.2.2-16-2017-00693